شهردار نهاوند با بیان اینکه این شهر ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد دارد، گفت: قسمت عمده بافت فرسوده شهر نهاوند در مناطق کمبرخوردار قرار گرفته و همین امر نیز باعث ایجاد معضلاتی در نوسازی این بافت شده است.
به گزارش پایگاه خبری شکوه نهاوند، مجید یوسفینوید اظهار کرد: شهر نهاوند حدود ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد دارد که این بافتهای فرسوده در چهار نقطه از شهر نهاوند واقع شدهاند و این نقاط شامل بافت مرکزی، گوشه سرآسیاب، گل زرد و شاطرآباد است که بیشترین بافت فرسوده نهاوند در بخش مرکزی شهر قرار دارد.که عمدتاً در مناطق کمبرخوردار شهر بوده و ساکنان این مناطق بهخاطر توان اقتصادی پایینی که دارند، قادر نیستند ملک خود را نوسازی کنند.
یوسفینوید ادامه داد: از طرف دیگر شهرستان نهاوند روی گسل قرار گرفته است و سالانه دهها زلزله بیش از سه ریشتری در این شهر رخ میدهد که همین امر اهمیت و ضرورت نوسازی بافت فرسوده نهاوند را نشان میدهد.
وی یادآور شد: وجود این بافتهای قدیمی در مناطق زلزلهخیز، در زمان بحرانهای احتمالی طبیعی میتواند منشأ خطرات زیادی برای جان و مال شهروندان ساکن در این مناطق باشد؛ بنابراین ضرورت دارد هرچه سریعتر نسبت به نوسازی این مناطق اقدام شود.
شهردار نهاوند به دیگر معضلات بافت فرسوده نهاوند اشاره کرد و افزود: همچنین همپوشانی بافت فرسوده در منطقه دوخواهران با بافت تاریخی این منطقه یک مشکل اساسی است و پس از سالها از آغاز گمانهزنیها برای کشف لائودیسه هنوز متولیان میراث فرهنگی نتوانستهاند این محوطه را از بافت فرسوده جدا و مشخص کنند؛ بر همین اساس اهالی این منطقه همچنان اجازه ساختوساز ندارند.
یوسفینوید اضافه کرد: همپوشانی بافت تاریخی با بافت فرسوده در این قسمت شهر باعث ایجاد تضاد و چالش شده، چراکه از یکطرف میخواهیم بافت تاریخی شهر را حفظ کرده و از سوی دیگر میخواهیم بافت فرسوده شهر را احیا کنیم .
به گفته یوسفینوید در این طرح محدوده بافت فرسوده از بافت تاریخی مجزا شد و محدوده اضافهشده مازاد بر بافت تاریخی بوده و تداخل و دوگانگی در ضوابط تشویقی و بافت تاریخی مرتفع شد و بافت تاریخی مانند بافت فرسوده شامل کلیه ضوابط تشویقی به استثنای تراکم و طبقات است که میبایست درخصوص بافت تاریخی هماهنگی لازم با میراث فرهنگی صورت پذیرد
دیدگاهتان را بنویسید